Archive for the ‘Diverse’ Category

Va invit alaturi de Scoala de Arte si Maniere la o joaca de-a povestitorii.  Sambata, 15 decembrie, de la ora 11:00 inventam cele mai frumoase povesti de Craciun.

În luna decembrie spiriduşii lucrează de zor în atelierele Moşului şi sunt prea ocupaţi pentru a crea poveşti noi de Crăciun. Cum copiii îl cunosc cel mai bine pe Moş Crăciun, îi invităm la acest atelier ca să dăm viaţă unor poveşti de iarnă nemaiauzite până acum.

Poate renii au o durere de burtică, poate Crăciuniţa a rămas fără praf de stele şi nu mai poate să gătească prăjiturile magice preferate ale Moşului. Vom vedea împreună încotro ne vor purta poveştile şi vom învăţa cum să inventăm personaje şi să le trimitem în aventuri cu final fericit.

În cadrul acestui atelier copiii vor lucra în echipă şi vor crea o poveste de iarnă colectivă, vor creiona individual o poveste scurtă cu aromă de scorţişoară, vor desena personaje, vor completa schiţe de personaj şi se vor bucura de poveştile colegilor.

La final, fiecare va pleca spre casă cu o poveste unică, numai bună de spus Moşului, familiei şi prietenilor.

Detalii despre inscriere aici: Scoala de Arte si Maniere

Dragii mei spiriduşi şi dragele mele spiriduşe,

Vara aceasta aveţi ocazia să vă jucaţi de-a dirijorii şi să intraţi într-o lume fermecată construită special pentru voi la Muzeul George Enescu.

Asociaţia De dragul artei vă invită să vă bucuraţi împreună de un proiect unic în peisajul cultural românesc: Muză.Muzică.Muzeu.

afis_muzamuzicamuzeu

Atelierele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite:

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi    4-6 ani

Dansul, muzica şi mişcarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se întâmplă când intră în joc eşarfe colorate, intrumente şi papioane dichisite? Iese la iveală un exerciţiu de creativitate pentru adulţi şi copii, în care vor învăţa, împreună, care sunt atracţiile muzeului şi bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2: Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Domnului Do îi plac tablourile şi colecţionează diplome, fotografii şi tot felul de obiecte pe care le veţi descoperi împreună cu organizatorii. Domnişoara La este foarte elegantă şi draguţă, ea semănând mult cu Măruca Cantacuzino, soţia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altădată. Activitatea se încheie cu organizarea unei mici orchestre, iar dacă este cald şi frumos, Domnul Do şi Domnişoara La vă vor invita să explorați grădina “sonoră” din spatele palatului.

PROGRAM:

Sâmbătă,  7 iulie, ora 10.30 - „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani;

Duminică, 8 iulie, ora 10.30 - „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 4-6 ani;

Sâmbătă 14 iulie, ora 10.30 - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani

Duminică, 15 iulie, ora 10.30 - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani

Sămbătă, 21-22 iulie, ora 10.30 - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani

Duminică, 22 iulie, ora 10.30 - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani

Sâmbătă, 28 iulie, ora 10.30  - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani

Duminică, 29 iulie, ora 10.30  - „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani

Atelierele sunt gratuite atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi, numai în săptămâna programului, de luni până vineri, la  e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului) sau la tel. 0747 027 353.
Muzeul Naţional “George Enescu” se află în Palatul Cantacuzino situat pe Calea Victoriei nr. 141. Expoziţia permanentă dedicată marelui muzician – compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor – se desfăşoară în doar câteva săli de la parterul somptuosului Palat şi în casa memorială din spatele palatului, încercând să refacă traseul vieţii compozitorului.

copii_cu_papioane_dirijeaza_de_zor_la_muzeul_george_enescu

Spiriduşi şi spiriduşe (cu vârsta între 8 şi 13 ani), dacă vreţi să ne bucurăm de primăvară împreună, din 21 martie vă aştept la un atelier de născocit poveşti la Şcoala de Arte şi Maniere de la Fundaţia Calea Victoriei.

O să inventăm lumi şi personaje noi, o să citim poveşti şi o să facem o mulţime de jocuri şi de exerciţii simpatice. Cele mai frumoase idei de poveşti se ascund la voi şi mi-ar plăcea să le construim împreună.

Cursul începe pe 21 martie şi vă aşteaptă timp de cinci miercuri, de la 18:30, cu o oră şi jumătate de povestit. Înscrieri la: contact@victoriei.ro sau direct prin formular

Tematica atelierelor:

Atelier 1 – Cum intrăm în lumea poveştilor şi cine ne aşteaptă acolo?

 • Geografia poveştii- Lumi şi tărâmuri
 • Formule specifice
 • Poveştile populare
 • Personaje

Poveştile populare ascund lumi trecute, cu animale şi întâmplări fantastice pe care le cunoaştem astăzi numai pentru că străbunii noştrii au avut grijă să spună poveşti la gura sobei.

Poveştile mai noi, folosesc obiecte, situaţii şi un limbaj mai apropiat de zilele noastre, sau chiar de viitor. Într-o poveste de astăzi putem să găsim extratereştrii isteţi, maşini vorbitoare, navete spaţiale care zboară cu sirop de zmeură în rezervor.

Atelier 2 – De unde vin poveştile

Oamenii au spus dintotdeauna poveşti şi le-au transmis din generaţie în generaţie, fie prin muzică, fie prin poezie, fie prin istorisiri cu fir narativ. Charles Perrault și fraţii Grimm au ajuns la poveşti magice invitând oameni la ei acasă şi punându-i să le povestească (nobilii ştiau poveşti de la servitori, servitorii le auziseră din bătrâni şi tot aşa).

Vom discuta astfel despre poveştile clasice, despre obstacolele pe care le depăşesc personajele şi despre morala extrasă din fiecare poveste. Apoi vom căuta să găsim poveşti noi, auzite de la părinţi sau de la bunici.

Atelier 3 – Noţiuni de compoziţie şi exerciţii de scriere creativă. Jocuri cu poveşti

O poveste nu este doar despre ce s-a întâmplat ci şi despre cum povestim ce s-a întâmplat.

Copiii vor învăţa să construiască scene şi momente, în funcţie de mesajul pe care vor să-l transmită. O să inventăm poveşti cu suspans, poveşti cu emoţie sau poveşti caraghioase şi o să învăţăm să grăbim sau să potolim ritmul acţiunii.

Atelier 4 – Personajele. Cum arată cele pe care le-am mai văzut, cum imaginăm un personaj nou, numai al nostru? Dacă aş fi personaj de poveste, cum aş arăta?

Copiii vor învăţa să observe personaje reale din viaţa de zi cu zi şi să le confere puteri şi trăsături fizice speciale care să le permită să intre în lumea poveştilor.

 • Zâne
 • Spiriduşi
 • Animale fabuloase
 • Ajutoare
 • Vrăjitori
 • Zgripţuroaice
 • Muma Pădurii

Atelier 5 – Vocea unui povestitor. Motivaţii pentru a scrie

Hans Christian Andersen se adresa direct cititorilor, aproape ca un bunic care îţi spune o poveste. Învăţăm formule prin care să ne ţinem cititorii aproape şi diferite tipuri de voci.

De ce sunt importante poveştile?

Ce învăţăm din poveşti?

Ce învăţăm povestind?

Vom lucra pe texte de: Donald Bisset Gara care nu voia să stea locului, Rudyard Kipling Cum a fost scrisă prima scrisoare și Cum a fost descoperit alfabetulHans Christian Andersen – Păstoriţa şi coşarulPetre Ispirescu Sarea în bucatePoveşti nemuritoare

A fost o dată un extraterestru mic şi galben care locuia în Universul copiilor, pe planeta Zibor. Era un extraterestru foarte simpatic pentru că avea capul rotund ca o bilă de biliard şi corpul lunguieţ ca la fantomele din desenele animate.

Îl chema Zibo şi se simţea foarte singur pentru că nu mai avea fraţi sau surori iar părinţii lui muriseră într-un război Ziborian pe când extraterestrul nostru era mic cât un nasture şi le încăpea în buzunar.

Zibo nu văzuse niciodată desene animate, nu mâncase dulciuri, nu se jucase şotronul, nu sărise coarda. Planeta lui era aproape părăsită din cauza războaielor şi fumega prin tot felul de cratere.

Singura distracţie a lui Zibo era să scotocească prin fostele căsuţe ale ziborienilor şi să se joace cu tot felul de obiecte curioase. Într-o zi a găsit un gâdilător automat care încă mai avea baterii. A râs atât de mult că i-au dat lacrimile şi i-a apărut o mică pată de rugină sub ochi. Aşa a descoperit extraterestrul nostru că părinţii lui îi confecţionaseră un costum curios care l-a protejat de explozii şi l-a ajutat să supravieţuiască războaielor.

Într-un magazin pe jumătate distrus Zibo a găsit o maşinărie de învârtit. Butoanele i se topiseră dar extraterestrul nostru adunase o mulţime de şurubelniţe aşa că a pornit-o fără probleme şi s-a aşezat în scaunul învârtitor, curios să vadă ce se va întâmpla.

Maşinăria a început să scoată scântei iar Zibo s-a învârtit cu atât de multă viteză încât s-a trezit zburând ca o ghiulea şi apropiindu-se tot mai mult de o planetă albastră.

Extraterestrul cel galben a aterizat într-o piscină plină cu bile colorate şi s-a dezmeticit cu greu. Când a deschis ochii a crezut că visează. În faţa lui erau munţi de animale colorate, mingii, trenuleţe şi tot felul de maşinării ciudate cum Zibo nu mai văzuse niciodată. S-a plimbat printre mormanele de jucării, a testat trotinete, patine cu rotile şi motociclete cu baterii.

Zibo credea că zborul a fost atât de puternic încât a ajuns în  Paradisul Ziborian. Când colo, ce să vezi? La un birou de turtă dulce îl aşteptau Ziboro şi Ziboria, părinţii lui dragi pe care războiul îi alungase tocmai pe Pământ.

Cei trei s-au îmbrăţişat strâns şi Zibo a aflat că pe Pământ copiii au o treabă foarte importantă care se poate face numai cu jucării. Roboţeii cei mici se joacă toată ziua iar părinţii lor nu au încă tehnologia de a le fabrica maşinăriile la ei în casă, aşa cum se întâmpla pe Zibor. Pe Pământ copiii au nevoie de magazine de jucării.

Ziboro şi Ziboria nu au avut cum să se mai întoarcă pe planeta Zibor. Oamenii nu descoperiseră încă zborul cu viteza luminii. Au ales să-şi folosească inteligenţa şi să construiască cel mai avansat magazin de jucării de pe Pământ şi au sperat că într-o zi micul lor fiu Zibo va reuşi să ajungă la ei.

Extraterestrul nostru a fost foarte fericit şi s-a jucat în noua  căsuţă până a adormit. A doua zi a luat-o de la capăt şi se mai joacă şi astăzi cu miile de jucării de origine ziboriană.

Dacă vreţi şi voi să faceţi cunoştinţă cu un extraterestru isteţ şi jucăuş fuga pe zibo.ro şi o să descoperiţi împreună o mulţime de jocuri noi.

Şi acum mare anunţ mare pentru părinţi şi pentru toţi oamenii mari care au afaceri pentru copii (vedeţi aici ce afaceri sunt acceptate): Micuţul Zibo vă aşteaptă cu premii foarte-foarte mari!

Dacă ai şi tu o afacere pentru copii, află că există Universul Zibo şi că poţi să intri şi tu în el.  Creează-ţi o pagină în Universul Zibo şi Ziborienii te aşteaptă cu premii de 25.000 de euro

Iată mai jos propunerea extratereştrilor care acum s-au stabilit pe Pământ şi bucură o mulţime de copii:

Ai o afacere pentru copii? Creeaza-ti GRATUIT pagina de prezentare pe zibo.ro si castiga 25.000 euro buget de promovare pe www.zibo.ro.

Se acordă:

- Marele Premiu in valoare de 25.000 euro, constand in buget de promovare pe zibo.ro pe o perioada de 6 luni. Poti alege oricare din actiunile de promovare in sistem Pay Per Action (exclus actiunile de vanzare si promovare a vanzarilor);
- 9 X 300 de euro premii constand in buget de promovare pe zibo.ro  pentru paginile nominalizate de membrii juriului

Eu am fugit să creez o pagina zăpăcită în Universul Zibo. Ne vedem şi acolo spiriduşii mei?

Campanie derulată cu sprijinul Blogal Initiative.

Mâine, 31 mai, de la 18:30, în Parcul Herăstrău, zona Expo Flora, particip la un concurs simbolic de biciclete şi încerc să strâng cât mai multă îngheţată Big Milk ca s-o dăruiesc de 1 iunie unor copii speciali de la Centrul Sf . Nicolae din sectorul 3, Bucureşti. Sper să strâng toate steguleţele şi să le transform în  îngheţată pe săturate.

logo-big-milk-01

Dacă vreţi să mă încurajaţi, vă aştept să fiţi spiriduşii mei ajutători şi să strigaţi de pe margine “ză-pă-ci-ta!!” ;) Sunt sigură că o să ne distrăm de minune în parc. Nu uitaţi să veniţi cu bicicletele ca să fim spiriduşi pe două roţi ;)

Dacă ştiţi şi voi nişte copii deosebiţi care s-ar bucura să primească îngheţată de 1 iunie, de Ziua lor, ajutaţi-i pe cei de la Bicla.ro să-i aleagă. Propunerile voastre sunt aşteptate acolo sub formă de comentarii.

Un eveniment organizat de iVelo şi sprijinit de Algida.

sigla-ivelo