Archive for March, 2011

Dragi spiriduşi şi spiriduşe, pe 9 aprilie sunteţi aşteptaţi la cinema Scala pentru o super zi de animaţii şi joacă la secţiunea pentru copii a Festivalului Internaţional de Film Next.


next_kids_visual

Cinematograful Scala se va transforma, pentru o zi, într-un adevărat tărâm fermecat pentru copii. Cea de-a doua ediție a programului NexT Kids are loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 11 și pregătește pentru copii, părinți și bunici un program cu filme fascinante, cu jocuri distractive și multe alte surprize care cu siguranta îi vor încânta pe cei mici.

Programul NexT Kids, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, cuprinde o serie de filme scurte, majoritatea animații, din Marea Britanie, Germania, Elveția și România care vorbesc în mod emoționant, surprinzător, amuzant, înduioșător despre timp, magie, prietenie, onoare, sălbăticie, curaj, sacrificiu și consolare. Tehnicile de animație, muzica și sunetele, fantezia debordantă, jocul copiilor actori se reunesc în acest program ce se dorește o experiența cinematografică lejeră, foarte agreabilă și greu de uitat.

Invitatul cu totul și cu totul special al acestei ediții NexT Kids este Boss, un cățel foarte mare, foarte negru și foarte înțelept. Acesta va face o vizită la Cinema Scala pentru a oferi spectatorilor un exemplu de ascultare și cooperare, iar special pentru copiii de la NexT Kids chiar și autografe!

NexT Kids este un program susținut de: Minimax TV.

Bilete prin: TicketFan.

A fost o dată demult o prinţesă foarte frumoasă. Avea părul lung şi blond, ochii verzi ca marea şi buzele trandafirii. Locuia într-un palat nemaipomenit înconjurat de grădini cu flori şi de o pădure deasă, dar era foarte-foarte mofturoasă.

Nu puteai să-i intri în voie în nici un fel. Toţi servitorii se temeau de ea pentru că avea obiceiul să arunce după ei cu mâncarea care nu-i plăcea. Croitoresele tremurau când se apropiau zilele de probat rochii pentru că prinţesa sfâşia toate materialele care nu-i conveneau. Nimeni nu putea să o pieptăne fără să se aleagă cu vânătăi serioase.

Împăratul şi Împărăteasa nu ştiau ce să se mai facă cu ea. Ar fi fost timpul de măritiş, dar cine oare ar fi vrut să se căsătorească cu fata lor veşnic nemulţumită?!

Azi un plânset, mâine vreo trei farfurii sparte, poimâine o duzină de rochii făcute bucăţele…nu se mai putea! Primăvara se apropia şi Împăratul pădurii din vecinătate urma să organizeze un bal fastuos pentru a-şi însura fiul, chiar de 1 martie. Părinţii prinţesei erau hotărâţi să-şi mărite fata cu prinţul din vecini.

Singurul om cu care prinţesa se înţelegea era un majordom bătrân care avea la gât o cravată din două fire goase de mătase: unul alb şi altul roşu. Împăratul şi Împărăteasa l-au implorat să discute cu fata lor şi să o convingă să participe la balul din pădure.

Zis şi făcut! Majordomul, nu se ştie cum, i-a creat prinţesei cea mai frumoasă rochie din câte se văzuseră vreodată. Rochia era făcută din petale de ghiocel cusute între ele cu fir de aur iar la mijloc avea o cingătoare verde, subţire ca tulpina unei flori de primăvară.

Pentru prima oară cei de la palat au văzut-o pe prinţesă bătând din palme şi râzând. Rochia îi plăcea la nebunie aşa că a acceptat fericită să meargă la balul primăverii.

Servitoarele s-au grăbit să-i pieptăne părul lung şi blond dar prinţesa a început să ţipe şi să dea din picioare că nu suportă să fie trasă de păr. Majordomul a salvat situaţia şi de data acesta.Şi-a desprins de la gât cravata din fire de mătase şi i-a prins-o prinţesei în păr. Când fata s-a văzut în oglindă a fost aşa de mulţumită încât a acceptat să îndure şi trasul de păr.

În scurt timp Împăratul, Împărăteasa şi prinţesa care acum părea ce mai frumoasă din lume au ajuns la Balul Primăverii.

Când prinţesa a păşit aproape plutind în sala de bal, toţi cei prezenţi au înmărmurit. Părea o zână a pădurii, mirosea a ghiocei şi a primăvară iar firele de mătase alb-roşii cu care îşi împodobise părul luaseră ochii tuturor.

Prinţul din pădure s-a îndrăgostit de ea pe loc. A luat-o de mână şi i-a spus: „Tu eşti prinţesa Ghiocel! De când te aşteptam!Vrei să fii soţia mea?”.

Prinţesa parcă împietrise. Nu se aştepta la o asemenea reacţie. Brusc se simţea atât de fericită încât nimic nu mai conta.

„Da, vreau să fiu soţia ta!”.

Şi de atunci toţi locuitorii din zonă au început să dăruiască de 1 martie şnururi albe şi roşii pentru a sărbători venirea primăverii şi pentru a-şi împodobi soţiile, mamele, fiicele, prietenele.

Şi-am încălecat pe-un ghiocel

Şi v-am spus o poveste, mică cât el.

afis-a3_draga-mami

Dragii mei spiriduşi, Revista Lilliput vă aşteaptă vineri, 4 martie, de la 17:00 la 19:00, la Grand Arena pentru cel mai distractiv spectacol dedicat Mărţişorului şi mămicilor din lumea întreagă. Hai să vă povestesc alături de cine o să ne distrăm:

  • Începem distracţia la ora 17:00 cu Grupul Vocal Lilliput şi trei melodii cu parfum de ghiocei: Primăvara, Gâzele şi Mama.
  • Continuăm cu dans şi voie bună alături de copiii talentaţi de la grupul Domino.
  • Ţopăim graţios alături de grupul de balet al Centrului Cultural Nicolae Bălcescu şi de şcoala de balet “Svetlana Zotina”.
  • Cântăm şi batem din palme alături de grupul vocal Miniton şi de grupul Fundaţiei Dan Voiculescu.
  • Dansăm şi cu ansamblul Plai Românesc

În paralel puteţi să râdeţi de stângăciile mele de spiriduş prezentator, puteţi să vă jucaţi cu animale din baloane şi să vă pictaţi pe faţă alături de Carnaval Party. O să facem împreună felicitări pentru toate mămicile şi o să le dăruim şi flori ca să le mulţumim că sunt mereu aşa de bune şi de drăguţe cu noi.

Vă aştept aşadar vineri, începând cu ora 17:00, la Grand Arena Mall ca să chemăm primăvara cu cântecele, dans şi multă voie bună.

Eu deja m-am apucat de meşterit baloane ;)

lebada, pisica