Archive for April, 2013

boy_detective_by_thefluffyshrimp1

În prima zi a săptămânii Şcoala Altfel am fost în vizită la clasa I de la Şcoala Ita Wegman şi ne-am jucat de-a inventatorii de poveşti. Copiii şi-au desenat propriile personaje de poveste, dar au lucrat şi în echipă şi au creat o poveste colectivă foarte reuşită. Ne-am aşezat în cerc şi fiecare participant la atelierul de inventat poveşti a contribuit cu câte o propoziţie. Iată ce a ieşit după ce am dat roată de câteva ori:

A fost o dată un detectiv peşte clovn care se juca toată ziua cu peştele lui şi era foarte fericit.

Într-o zi, a primit un caz foarte important cu nişte hoţi şi a trebuit să pornească la drum ca să rezolve încurcăturile. Detectivul nostru avea un ajutor de încredere: o pisică foarte drăguţă şi deşteaptă. Hoţii pe care trebuia să-i prindă erau tocmai peste ocean, În Japonia şi eram cam greu să transporte pisica până acolo.

Detectivul peşte-clovn a intrat în laborator, şi-a aşezat peştele şi pisica în două compartimente ale unui aparat secret şi după ce a apăsat câteva butoane, peştele şi pisica s-au combinat într-o pisică de mare. Detectivul a încălecat pe pisica de mare şi a înnotat pe sub apă până la ascunzătoarea hoţilor.

Hoţii erau foarte deştepţi şi puseseră mii de capcane în jurul peşterii unde îşi aveau baza. Noroc că detectivul peşte clovn era şi mai deştept şi cu ajutorul lupei lui a reuşit să vadă toate capcanele şi să le topească cu un diamant special. Apoi, a găsit o sabie ultra performantă cu care a reuşit să-i învingă pe hoţi şi să recupereze de la ei cel mai important obiect: un lanţ magic pe care răufăcătorii îl furaseră de la o prinţesă.

Detectivul peşte-clovn era gata să se întoarcă la prinţesă cu cazul rezolvat dar o forţă magnetică ciudată l-a tras cu tot cu pisica de mare pe o altă lume. Lanţul magic l-a ferit de rechini şi de balene şi locuitorii de pe celaltă lume ar fi vrut să i-l fure ca să se păzească de toate relele. Deodată, din ocean a ieşit o regină foarte rea care a încercat să se aprpie de detectiv şi să-i smulgă lanţul fermecat. Obiectul era însă atît de puternic, încât regina s-a transformat într-o bombă şi s-a autodistrus. Valurile exploziei au fost atât de mari încât detectivul peşte-clovn şi pisica lui de mare au fost trimişi înapoi pe Pământ, direct într-un aeroport.

Detectivul s-a urcat în avion şi a ajuns direct la prinţesa care îl aştepta nerăbdătoare. Când şi-a văzut lanţul magic neatins de hoţi, prinţesa a fost atât de fericită încât s-a îndrăgostit pe loc de detectiv.

A urmat o nuntă mare, cu peşti din toate oceanele lumii şi cei doi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Dacă vreţi şi voi să vă meşteriţi propriile poveşti, vă aştept cu idei şi voie bună din 12 aprilie la Şcoala de Arte şi Maniere.